Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mérföld kövek

A zeneszerzéssel középiskolás koromban kezdtem foglalkozni. Két évfolyamtársammal közösen megalakítottuk a LeKőKe triót. A formáció tagjai Lendvai Péter, Kőszeghy Péter és Kerek Gábor. Közösen írtunk zenéket és az iskola rendezvényein léptünk fel, elsősorban szórakoztatás volt a célunk. Majd létrehoztuk a BIOPEN művészeti társulást. Itt már az irodalom is helyet kapott a zene mellett. Az előadásokon egyénileg írt zeneművek, versek, rövid monológok hangoztak el.

A következő lépcsőfokot Kerek Gábornak 1992-ben írt Ólomkatona című  fagott szóló darabom jelentette. A Nyírbátori Zenei táborban ezzel a kompozícióval a helyi hangszeres versenyt megnyerte. A darab 1993-ban a Pécsett megrendezésre került Weidinger Imre Főiskolás Fagottverseny elődöntőjének kötelező darabja lett, majd bekerült a fagottrepertoárba, mint ajánlott mű.

A kezdeti lelkesedésem után majd tíz évig háttérbe szorult alkotói tevékenységem. 2002-ben újból inspirációt éreztem és most már komolyabban kezdtem foglalkozni a komponálással. Ennek eredményeként 2003-ban megvalósult első önálló szerzői estem, és kollégáimmal megalakítottuk a kis szeptim együttest. Az együttes a későbbiekben több kamara darab létrejöttéhez nyújtott segítséget.

2005-ben a Miskolci Nemzeti színházban a “Hattyúk tava Mulató” táncpassió zeneszerzőjeként debütálhattam.

2010 januárjában a Miskolci Szimfonikus Zenekar, Kovács László vezényletével Kortás Nap keretében mutatta be Öt Zenekari Szesz-éj című művemet amelyet az UMZE 2009-es versenyére neveztem.

2015-ben elkészült Tarot-mese című egyfelvonásos operám ami a Miskolci Bartók+... Operafesztivál, operaíró verseny döntőjébe jutott.

 

Művészeti hitvallásom: “a kortárs zene is lehet közönségbarát”, ezért kerülöm a nehezen “emészthető”, öncélú zenei megoldásokat, és remélem, hogy darabjaim által része lesz a mindennapi életnek a harmónia.